למעשה בשביל לגלוש אנחנו צריכים גלשן. יש מגוון סוגים של גלשנים המתאימים לצרכים, סגנונות ותנאי ים שונים.
גלשני לימוד נקראים סופטים משום שהחומר ממנו עשוי הגלשן רך יותר בהשוואה לגלשנים למתקדמים. המשטח הרך מספק לנו הגנה מפני מכות / פציעות במידה ונופלים על הגלשן בפעמים הראשונות. בנוסף, גלשני הלימוד מאופיינים לרוב במידות גדולות (אורך / רוחב / עובי) מה שמייצר ‘נפח’ גבוה לגלשן וכתוצאה מכך יכולת ציפה גבוהה שתעזור לנו בצעדים הראשונים שלנו במים.
יש מספר מונחים שנשארים קבועים כאשר אנחנו מדברים על גלשנים.

חלקי הגלשן
• החרטום – החלק הקדמי של הגלשן. באנגלית נקרא NOSE וזה למעשה האף של הגלשן. החרטום בנוי בצורה קעורה כך שהקצה שלו ישאר מחוץ למים בזמן שאנחנו חותרים על הגלשן ומנסים לתפוס גל.
• זנב – החלק האחורי של הגלשן. באנגלית נקרא TAIL. לגלשנים שונים זנבות בצורות שונות ומגוונות, החלק מסיומת עגולה, טרפזית, קטום או בצורת יהלום. לכל אחת מהצורות השפעה מעט שונה על האופן בו הגלשן יחתוך את פני המים ויגיב לשינויי כיוון.
• הריילים – המעטפת החיצונית של הגלשן. הריילים יכולים להיות עבים / דקים, חדים / קהים וצורתם תשפיע על הזרימה הטבעית של הגלשן במים.
• המשטח העליון / דק – באנגלית Deck – אזור זה מתייחס לכל המשטח עליו אנחנו שוכבים / עומדים בזמן שאנחנו גולשים.
• משטח תחתון – מתייחס לכל המשטח שבא במגע עם המים בזמן הגלישה. גם המשטח התחתון יכול להגיע במספר תצורות שישפיעו על ההידרו-דינמיות של הגלשן.
• החרבות – ההגה של הגלשן. החברות הן מה שגורם לגלשן לנוע קדימה על פני המים. בזמן הגלישה, כאשר לגלשן יש מהירות, החרבות חותכות את המים ומאפשרות לגלשן לנוע קדימה ביציבות יחסית. אם לא היו לנו חרבות, הגלשן היה מחליק ונע לכל הכיוונים במקום לשמור על הוקטור קדימה. מבנה החרבות הוא כזה שמאפשר להן לנוע רק בכיוון אחד והן תמיד ישאפו לנוע בכיוון הזה.
• הליש – רצועה / חבל שיוצא מהגלשן ונקשר לנו לרגל. הלישים עשויים לרוב פלסטיק / סיליקון שמספקים מצד אחד גמישות ועמידות מהצד השני על מנת שלא יקרוס תחת עצמת הגלים. הליש מאפשר לנו להיות מחוברים לגלשן ולא לאבד אותו אם הוא מתשחרר לנו מהידיים או אם נפלנו ממנו. הליש ארוך יחסית וזאת על מנת שלא לסכן אותנו בפגיעה חוזרת של הגלשן אחרי שנפלנו מהגל והליש נמתח. מכיוון ששחרור הגלשן ומתיחה של הליש יכולה להיות מסוכנת לסובבים אתכם, זו הזמנות מעולה לעבור לחלק הבא של נשיאת הגלשן בצורה בטוחה.
המדריך נכתב באדיבות GLOBAL SURF
סוכנות נסיעות ייחודית לחובבי הים בכלל והגלים בפרט. גלובל סרף פועלת במטרה ליצור ולספק לקהילת הגולשים חוויות של של פעם בחיים וזיכרונות שילוו אתכם שנים.
Comments